Aile kurmak, çocuk sahibi olmak beraberinde pek çok sorumluluğu getiriyor. Aile söz konusu olduğunda birçok konuda daha titiz davranmak şart. Sağlık da bu konuların başında geliyor. Bu nedenle sevdiklerinizin sağlığını güvence altına almak istemeniz gayet doğal!
Peki, özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınızda aile üyeleriniz de bu sigortalardan yararlanabilir mi? Hem özel hem de tamamlayıcı sağlık sigortası açısından bu durumu inceleyelim.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında geçerli olan ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) teminat kapsamını aşan tedavi giderlerini karşılayan sigorta türüdür. Ailenizin sağlığını ve riskli durumları göz önüne alarak aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Böylelikle ailenizin sağlığı söz konusu olduğunda daha rahat hissedebilir ve sağlık masraflarının önüne geçip tasarruf bile edebilirsiniz.
Aile tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırıp özel bir hastaneye gittiğinizde sadece SGK katılım payı ödersiniz. Ayrıca 1 yıl boyunca yatarak ve ayakta gerçekleşecek tedavilerin masrafları da sigorta şirketiniz tarafından %100 karşılanır.
Peki, aileniz için Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce neleri bilmelisiniz?
Çocuğunuz ya da bebeğinizin sağlığını düşünerek sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız elbette farklı sigorta şirketlerinin sunduğu teklifleri inceleyebilirsiniz. Bu araştırma sırasında yüksek fiyatlarla karşılaştığınızı düşünürseniz de kendi sigorta poliçenize, çocuğunuzun olası tedavi masraflarını karşılayacak teminatlar ekletebilirsiniz.
Böylece çocuklarınızın sağlığını güvence altına alırken prim ödemeleriniz de çok daha makul seviyelerde olabilir.
Sizin için her türlü fedakarlığı yapan anne ve babanız için bir şeyler yapmak ister misiniz? Anne ve babanızın ilerleyen yaşı dolayısıyla karşılaştığı hastalıklar için onlara Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçeleri sayesinde anlaşmalı hastanelerde konforlu bir şekilde tedavi olabilirler.
Tabii bu noktada sigorta şirketleri üst yaş sınırı belirler. Firmadan firmaya değişiklik gösteren bu durum, 55 yaş olabileceği gibi 80 yaş olarak da belirlenebilir. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında geçmişten gelen, doğuştan olan ya da kronikleşmiş hastalıklar teminat altına alınmaz.
Özel sağlık sigortasına aile üyelerinin dahil olma konusuna girmeden önce Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki farkı açıklamakta fayda var. Özel sağlık sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın aksine SGK’lı olmayı gerektirmez. Özel sağlık sigortası, teminatlarınız dâhilinde sağlık giderlerinizin belli bir oranda karşılandığı ve ek ücret ödemeniz gereken sigorta çeşididir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise poliçe limitine, teminatlara ve anlaşmalı hastanelere uymak koşuluyla ek ücret ödemeniz gerekmez.
Özel Sağlık Sigortası kapsamında da anlaştığınız sigorta şirketine başvuru yaparak eş ve çocuklarınızı sigorta poliçenize dahil edebilirsiniz. Peki, aileniz için Özel Sağlık Sigortası yaptırmadan önce neleri bilmeniz gerekir?
Eşinizi ve çocuklarınızı daha önce de söylediğimiz gibi sigorta poliçenize ekletebilirsiniz. Fakat ailenize yeni katılan üyeler varsa ya da yeni bir evlilik yaptıysanız aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekir:
Özel Sağlık Sigortası ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “Özel Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?” yazımıza göz atabilirsiniz.