background

Sık Sorulan Sorular

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hali hazırda Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak sigortalı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlayan bir poliçedir.

Özel sağlık sigortası Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına istinaden hastane ağı ve teminatları daha geniş bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortasında SGK Şartı aranırken Özel Sağlık Sigortasında bu şart aranmaz. 1. Özel Sağlık Sigortası kişiye özel oluşturulan teminatlar dahilinde geniş anlaşmalı hastane ağına sahip olabilen bir üründür. 2. Teminatlarını genişletebilir, isterseniz yurt dışında bile kullanabilirsiniz. 3. Yatarak tedavi masrafları için limitsiz bir paket seçerek hiç bir ücret ödemeden hizmet alırsınız. Ayakta tedavi sağlık giderleriniz belirli bir oran dahilinde (genellikle 80%) karşılanır. Örneğin 100 TL’lik bir muayene için 20 TL ödemeniz gerekir. 4. İlaç, laboratuvar ve özel tetkikler gibi masraflar da teminatlar dahil.

Bu sigorta türü tahlil, muayene, tetkik ve küçük cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi hizmetleriyle oda, refakatçi, yemek, diyaliz ve buna benzer yatarak tedavi hizmetlerini kapsar. Ayrıca bu kapsamların dışında sayılan durumlarda da ek teminat paketleri alarak tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını daha geniş bir hale getirmek de mümkündür. Poliçe hizmetini sunan sigorta şirketine göre poliçelerin kapsamı farklı şekilde hazırlanabilir. Bundan dolayı poliçeler ve ek teminatlar hakkında daha detaylı bilgi almak için hizmeti alacağınız sigorta şirketine danışabilirsiniz

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının dışında olan belli durumlar da mevcuttur. Bu durumların sigortaya dahil olup olmaması da sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasını kimler yaptırabilir sorusu da cevabı merak edilen sorulardan biridir. SGK'ya bağlı işçi, bağ-kurlu, memur gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan bütün çalışanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler. Eğer SGK kapsamında bir sigorta çatısı altında değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanma hakkınız bulunmaz. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası bireyseldir. Yani SGK çalışanıysanız ve aileniz için de tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız eşiniz ve çocuklarınız için ayrı ayrı prim ödemek durumundasınız. Bu poliçede SGK'daki gibi sadece babanın sigortası, bütün aileyi güvence altına almamaktadır. Ancak sigorta şirketleri ailelere bu konuda avantajlı ve değerlendirilebilir se

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, temel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağladığı sigorta desteğinin üstünü tamamladığı için yalnızca büyük şehirlerdeki büyük özel hastanelerde değil SGK'nın ülke genelinde anlaşmalı olduğu bütün hastanelerde geçerlidir. SGK'nın anlaşmasının bulunmadığı hastanelerde ise bu sigortadan yararlanmanız mümkün değildir. Türkiye genelinde SGK ile anlaşmalı olarak sağlık hizmeti sunan birçok hastane vardır. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde bu hastanelerde ayakta ya da yatarak tedavi görebilirsiniz. Anlaşmalı kurumlar sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Anlaşmalı kurumlarını sigorta yaptırdığınız şirketin internet sitesi üzerinden görüntüleyebilir yada acentenizden bilgi alabilirsiniz.

Son dönemde Türkiye’yi de etkisi altına alan ve herkesi korkutan pandemi nedeniyle, “Tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri korona virüsü kapsıyor mu?” sorusu, bu sigortadan yararlanan ve yararlanmak isteyen herkes tarafından merak konusu oldu. Bundan önceki süreçlerde ve normal durumlarda salgın hastalıklar, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamına dahil olmuyordu ancak 2020 yılı Mart ayı itibariyle korona virüs salgını bütün dünyayı etkisi altına alınca Türkiye’deki bütün sigorta şirketleri de ortak bir karar aldı ve tamamlayıcı sağlık sigortalarının içeriğine korona virüs faktörünü de dahil etti.

Eğer bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası desteği alıyorsanız korona virüs durumunda da bütün anlaşmalı özel hastanelerde sigorta kapsamında tedavi görme imkanına sahip olabilirsiniz. Korona virüs konusunda insanlara oldukça faydalı hizmetler sunmuş olan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri sayesinde Mart ayından beri 2 binin üzerinde sigortalı hasta, özel hastanelerde Covid-19 tedavisi gördü ve sigorta şirketleri bu hastaların kişi başı yaklaşık 8 ila 10 bin arasında değişen tedavi masraflarını iade etti. Kısacası, pandemi öncesinde salgın hastalıklar için geçerli olmayan tamamlayıcı sağlık sigortası, pandemi sürecinin başında bütün sigorta şirketlerinin ortak kararıyla korona virüs tedavisi, özel hastanelerdeki tedaviler de

Tamamlayıcı sağlık sigortasında ayakta ve yatarak tedavi giderleri karşılanır. Ancak ayakta tedavi hizmetinde belirli bir limit vardır ve sigorta şirketleri farklı limitler belirlemektedir. Ameliyat ise en önemli yatarak tedavi hizmetlerinden biri olarak limitsiz olarak karşılanır. Ameliyat gibi hastanede yatarak tedavi gerektiren durumların giderleri ve kemoterapi, radyoterapi gibi tedaviler de bu kapsamda sigorta şirketi tarafından karşılanır. Bunlarla birlikte tedavisine evde devam edilen hastanın bakım giderleri, suni uzuv ve tıbbi malzemeler de poliçede belirlenen limitler dahilindedir.

Özel sağlık sigortası Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına istinaden hastane ağı ve teminatları daha geniş bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortasında SGK Şartı aranırken Özel Sağlık Sigortasında bu şart aranmaz. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ilaçlar teminat dışı olup Özel sağlık sigortasında teminat dahilindedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası T.C Sınırları içerisinde geçerliyken Özel sağlık sigortasında yurt dışı dahil edilebilir. Başlıca farklılıkları bunlardır.

Çözüm Ortaklarımız